Programi për Lotarinë e Kartës së Gjelbër

Po kërkoni të transferoheni në SH.B.A.? Për fatin tuaj, ëndrra juaj mund të bëhet realitet! Falë llotarisë së kartës së gjelbër, dikush nga një vend i përshtatshëm mund të bëhet fituesi me fat i qëndrimit të përhershëm në SH.B.A.

Ndryshe nga vizat e tjera në SH.B.A., llotaria e kartës së gjelbër nuk kërkon që të keni një arsim special, punë, ose synoni të investoni ose studioni në SH.B.A. Për t’u kualifikuar, thjesht duhet të keni një diplomë të shkollës së mesme, ose një përvojë pune, të dëshmoni se jeni të shëndetshëm dhe nuk keni rekorde kriminale.

Si aplikohet në lotarinë e kartës së gjelbër? Kur zhvillohet? Kur e zbuloni nëse keni fituar? Lexoni për të zbuluar!

Kur të regjistroheni për Lotarinë e Kartës së Gjelbër

 

Lotaria e kartës së gjelbër zakonisht hapet rreth datës 1 tetor dhe mbyllet rreth datës 22 nëntor. Ju hyni online në faqen https://www.dvlottery.state.gov

Koha kur hyni në llotari nuk ndikon në shanset tuaja për të fituar, por ditët e fundit kanë tendencë për të tërhequr shumë trafik në faqe dhe nganjëherë ajo bllokohet. Kjo do të thotë që për t’u siguruar që mos të humbisni shancin, duhet të aplikoni sa më shpejt që të jetë e mundur.

Në vitin 2017, në faqe kishte disa mosfunksionime të përkohshme teknike kur u hap për herë të parë lotaria, faqja përfundimisht u mbyll, dhe të gjithë ata që kishin hyrë në llotari duhej të bënin sërish regjistrimet e tyre pasi faqja u rihap. Prandaj, nëse hyni, shihni lajmet për të parë që nuk ka pasur asnjë njoftim se ka probleme me faqen.

APLIKO TANI

Kur zbuloni nëse keni fituar?

Fituesit zakonisht shpallen në maj të vitit tjetër (d.m.th. rreth gjashtë muaj pas mbylljes së llotarisë). Disa fitues më shumë shpallen ndonjëherë më vonë gjatë vitit, nëse jo mjaft nga fituesit e zgjedhur kanë aplikuar për një kartë të gjelbër. Sidoqoftë, gjithmonë njoftohen më shumë fitues sesa ka karta jeshile pasi rreth gjysma ose nuk arrijnë të aplikojnë ose nuk i plotësojnë kriteret pasi të aplikojnë.

 

Si e zbuloni nëse keni fituar?

Ju duhet të kontrolloni online (ruajeni numrin tuaj të hyrjes pasi do t’ju duhet kur kontrolloni statusin tuaj) në të njëjtën faqe me vendin ku jeni regjistruar për llotarinë në fillim (https://www.dvlottery.state.gov).

Kujdes nga mashtruesit që dërgojnë emaile duke njoftuar se keni fituar një kartë jeshile – qeveria amerikane nuk do t’ju dërgojë email për të thënë se keni fituar. Mënyra e vetme për të zbuluar nëse keni fituar është përmes faqes në internet. Nëse merrni një email që pretendon se keni fituar, është një mashtrim (përveç nëse rregullat e lotarisë së kartës së gjelbër ndryshojnë dhe qeveria amerikane fillon të dërgojë mesazhe me postë tek njerëzit, por në këtë rast, ajo do të shpallet në faqen e lotarisë DV).

APLIKO TANI

Çfarë duhet të bësh nëse fiton?

Nëse fitoni llotarinë e kartës së gjelbër – urime! Ju jeni një hap më afër fillimit të një jete të re në SHBA! Sidoqoftë, duhet të aplikoni për kartën e gjelbër aktuale. Kjo përfshin të paraqitni disa dokumente dhe të vërtetoni se shëndeti juaj është i mirë dhe se nuk keni rekorde penale. Do të përfshijë gjithashtu një intervistë me Ambasadën Amerikane.

Nëse fitoni duhet të aplikoni sa më shpejt që të jetë e mundur për kartën tuaj të gjelbër, sepse, siç u përmend, njoftohen më shumë fitues sesa ka karta të gjelbërta. Kjo do të thotë që nëse , shumë njerëz aplikojnë dhe ato mbarojnë kartat gjelbërta atë vit, ju mund të mos merrni kartën tuaj të gjelbër, edhe nëse keni fituar.

Gjithashtu, ka një afat kohor. Ju keni afat deri në fund të vitit fiskal vitin e ardhshëm për të aplikuar dhe për t’u miratuar. Meqenëse ka disa hapa për aplikimin, kjo mund të marrë kohë. Prandaj, është mirë që të filloni sa më shpejt që të jetë e mundur. Mund të jetë gjithashtu e mençur të punësoni një avokat, të siguroni që të merrni të gjitha dokumentet ashtu si duhet dhe që të mos ketë ndonjë vonesë për shkak të gabimeve.

 

Emërtimi i Vitit të Lotarisë

Nëse keni aplikuar për llotarinë e kartes së gjelbër në vitin 2019, quhet llotari e vizave të diversitetit 2021, ose DV-2021. Kjo për shkak se viti 2021 është viti që do të arrini në SHBA me kartën tuaj të gjelbër, edhe pse aplikuat në vitin 2019 dhe fituat në vitin 2020.

 

Dy vjet mund të tingëllojnë si një kohë e gjatë për të pritur një vizë, por pasi të aplikoni gjërat ndodhin shpejt – ka shumë dokumente për të plotësuar dhe planifikime për t’u bërë për një jetë të re në një vend të ri!

APLIKO TANI